Welkom bij de Landelijke Kennisbank eHealth

Met een waardengedreven kennisbank de implementatie én de juiste keuze stimuleren voor de inzet van eHealth.

Vandaag de dag is er nog geen overzicht van de beschikbare hulpmiddelen en innovaties. Daarnaast is nauwelijks bekend wat andere gebruikers van deze producten vinden, bij welke vraag een bepaald product juist wel of niet goed werkt en in welke setting dit product het beste gebruikt kan worden. De kennisbank moet daar verandering in gaan brengen!

Help jij mee?

Laat hier je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Samen werken we aan de zorg van morgen.

  Door krachten te bundelen en kennis met elkaar te delen kunnen we innovaties in de gezondheidszorg versnellen!

  Bekijk onze mooie initiatieven

  Deze ideeën hebben gebruik gemaakt van de Landelijk Kennisbank eHealth.

  Openingsmanifestatie

  e-Healthweek 2020

  27 januari 2020

  Op 27 januari 2020 vindt alweer voor de 4e keer de ICT&health Openingsmanifestatie plaats. En we hebben weer een bomvol, interessant en inspirerend programma voor je samengesteld waarmee je zelf aan de slag kunt.

  Waarom de Kennisbank?

  We hebben in Nederland de ambitie om ook in de gezondheidszorg mensen op maat te ondersteunen en hierbij kunnen we elkaars kennis meer dan goed gebruiken. Er is nu sprake van een versnipperd innovatieklimaat en wij willen samenwerking stimuleren!

  Het wordt steeds duidelijker dat zowel professionals als consumenten de behoefte hebben om door de bomen het bos te kunnen zien. Men kan tenslotte pas gebruik gaan gebruiken van (innovatieve) hulpmiddelen als men weet wat er te krijgen is!

  De afgelopen jaren hebben we gezien dat de markt van zorginnovatie voor verschillende stakeholders niet tot opschaling komt. Fabrikanten en leveranciers kunnen geen gebruik maken van een goed ontwikkelde infrastructuur om hun producten getest en gevalideerd te krijgen. Zij wijken hierdoor voor opschaling van hun product steeds vaker naar het buitenland uit.

  Het aantal losstaande pilots, testfasen, ontwikkeling van huizen van de toekomst en ehealthlabs is zeer waarschijnlijk niet eens de grootste bottleneck, een groter probleem is het ontbreken van (afdoende) uitwisseling van de resultaten. En daar waar ze wel gedeeld worden via bijvoorbeeld bijeenkomsten is geen uniforme evaluatiesystematiek gebruikt, waardoor vergelijken en het ontwikkelen van uniforme criteria lastig blijft. Om dit mogelijk te maken is het nodig om deze initiatieven meer te verbinden.

  Ons partnernetwerk

  Mooie dingen komen tot stand wanneer je samenwerkt. Innovatieve partijen werkzaam in de zorg slaan de handen in een om dit initiatief op te zetten. Met een heldere visie aan de weg timmeren om te zorgen dat de zorg van morgen van steeds hogere kwaliteit zal zijn.

  Digital Health Center

  Brengt kennis samen over de toepasbaarheid en doelmatigheid van zorgtechnologie.

  Het DHC is een netwerkorganisatie waarin zorginstellingen vanuit een gedeelde visie en ambitie samenwerken aan waardegedreven kennis om de juiste keuzes te maken voor de inzet van eHealth.

  De Thuisleefbieb

  Landelijke Uitleenservice voor innovaties in de zorg.

  Via ons digitale platform kun je makkelijk en snel producten en innovaties in de zorg testen, je gebruikservaring in de vorm van een review delen en kennis ophalen over het gebruik en de kwaliteit van deze producten.

  Vilans

  Kennisorganisatie voor langdurende zorg.

  Wij zijn de landelijke kennisorganisatie voor langdurende zorg en zorgen dat zorg beter werkt. Betere langdurende zorg, daar werken we elke dag vol passie aan.

  Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

  Zorg voor mensen, mensen voor de zorg.

  Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is een Nederlands ministerie. Dit ministerie draagt in de eerste plaats de zorg voor de volksgezondheid. Dit betreft onder andere het beleid met betrekking tot ziekenhuizen, geneesmiddelen, ziektekosten en huisartsen.

  Zoeken in de database

  Sorry, dit onderdeel is nog in ontwikkeling. Binnenkort kun je makkelijk zoeken in de Kennisbank eHealth!